Varning för HittaFöretag.se

Idag har Joakim Jardenberg något så ovanligt som en varning på sin blogg. Webbplatsen Hittaforetag.se/Hittaföretag.se är ett företagsregister som naturligtvis försöker anspela på att de har något med Hitta.se att göra. Deras förfarande är snarlikt flera andra liknande katalogtjänster, man ringer upp och säger att du ”kunden” har ett avtal sedan tidigare om att vara med i deras katalog.  - Nu är det dags att förnya, och det kostar pengar. Allt som oftast är detta pengar i sjön eftersom dessa webbplatser har inga eller väldigt få besökare. Numret som de använde i det här fallet var 0704143238 men söker man på hittaföretag.se så finns 9 st nummer andra, liknande nummer registrerade.

Så gå inte på bluffen att köpa utrymme i kataloger som inte används. Hittaföretag.se är som sagt inte ensamma så var extra uppmärksam så fort det ska förnyas något.

Detta kanske är intressant?

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Varningar and tagged , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Tweets that mention Varning för HittaFöretag.se | Vemringde.se/blogg -- Topsy.com

 • M Gren

  Även eniro ringer o påstår att man har tidigare köpt o vill förnya. Jag har hittils polisanmält eniros falska beställnings bekräftelser 3 gånger.

  • http://twitter.com/Vemringde Vemringde.se

   Det är ju väldigt allvarligt. Har de alltså skickat ut bekräftelser efter att du pratat med dem i telefon, utan att ge ett godkännande?

   • guest

    Jag har blivit lurad av Emfas (som är ”kopplade” till Eniro), de hävdade att jag tackat ja till en tjänst som jag definitivt inte hade tackat ja till. Räkning på 5000. Jag ringde kundtjänst som skulle återkomma samma dag. Veckan efter när de slutligen återkom via mail menade de att jag hade ingått ett avtal och nu måste betala. De hävdade att de kunde bevisa att jag tackat ja genom att de sparat vår telefonkonversation – och visst bifogade de en 20 sekunders upptagning där jag bekräftar att jag är jag – men att jag där varken sagt ja eller nej. Jag gav ordentligt med svar på tal i vändande mail och blev sedan uppringd av försäljningschefen som meddelade att de kunde bryta avtalet trots allt. Hon bad till och med om ursäkt… Tror att nyckeln var att jag mycket resolut sa att jag inte tänkte betala förrän de kunde bevisa att deras säljare uppgett en siffra för mig som jag tackat ja till. Om de nu hade hela samtalet inspelat kunde de ju bevisa det. Jag var ju samtidigt helt säker på att jag aldrig tackat ja till ett avtal,. Tror dock att om jag inte hade varit så rabiat hade de säkert inte gett sig.

    • http://twitter.com/Vemringde Vemringde.se

     Det lönar sig varje gång att stå på sig och inte ge efter! Bra gjort och skrivet!

 • Fonky933

  Hejsan! Har ett liten café i Ängelholm och har startat under 1 år med mycket slit. Blev uppringd av dom skojaren förre veckan och sa att jag har varit hos dom ett år. Nu ska dom fortsätta med mitt abonemang. Jag sa att jag inte ville vara med. Med dom sa det måste vara 3 månader uppsägning innan. Men hur kan man veta det när man inte har en aning att man var med överhuvudtaget. Han sa jag hade inget val jag var tvungen och betalar ändå. Jag sa jag tyckte det var konstig men han sa det var så bara. Så han spelade in mig och allt fick sedan hem en räkning på 3500kr.

  Några dagar senare scandinavia media solution gjorde exakt samma sak och fick en faktura på 12000. Jag kollade genom alla mina papper och alla fakturan har aldrig varit med i nån nät reklam eller ens har någon paper på att jag har varit inskriven där.

  Polis anmälde dom idag och försökte får tag på säljaren. Dom gav mig inte namnet och dom var samma kille med sa olika namn och sa säljaren skulle ringar mig.

  Dom ringde upp mig på eftermiddagen och jag pratade med ” chefen” han sa att hans säljaren har ALDRIG sagt att jag måste betalar och att detta var bindande och sådant.

  Jag svarade att jag har polis anmält er desuutom sa han ” det skiter jag i” kronofogden kommer att betalar mig ändå. Dessutom hånade dom mitt namn för jag har ett utländsk namn och jag hörde några flinade där bakom. Jag sa hånar ni mig lr? Han sa det är folk som slutar får dom inte skrattar lr? Mina arbetskamarater var där och hörde samtalet!!

  Ska ej betalar något och kommer att bestridar dom så länge det behövs!

  Jag hoppas verkligen alla företagen öppnar ögonen och hjälper till såna bluff företag.

  hittaföretag.se och scandinavia media solution

  Det sjukar jag fick räkiningar från både företagen för scandinavia media solution var deras chefer så jag skulle betalar 3500 till den andra och till chefen 12000 kr var inte det samma företag?

  • http://twitter.com/Vemringde Vemringde.se

   Du gör helt rätt i att inte betala, har du inte sagt ja eller skrivit på något har du heller inte förbundit dig att betala något. Så länge man bestrider fakturorna så kan man aldrig få någon prick hos kronofogden. De kommer dessutom aldrig att få några pengar direkt från kronofogden, det är helt fel.

 • Pingback: Hittaföretag.se och Google-annonser | Vemringde.se/blogg

 • kinna

  Vill varna ALLA för hittafirma.se!!!
  Blev uppringd av dom för ngn månad sen. Säljaren presenterade sig lite otydligt, så jag tackade nej (vilket jag alltid gör till telefonförsäljare) och förklarade att vårt företag har valt att marknadsföra oss endast på eniro och hitta.se i dagsläget.
  Då svarar säljaren: men jag ringer ju från hitta.se! Jaha, åh ursäkta jag tyckte du sa något annat, det är så många oseriösa företag som ringer! svarar jag…
  Han svarar att han bara ville informera oss om att vi har fått en bonus pga många ”klick” på vårt företagsnamn och undrar nu om vi vill ha 1000 kr avdrag på nästa faktura eller fler sökord…
  Jag svarar att vi kan ta fler sökord. Efter ett långt samtal så frågar säljarn mig om vi fortsättningsvis vill ha endast grundinförandet på sidan som vi har i dagsläget (vilket vi ju också har på hitta.se). Ja vi fortsätter med samma, svarar jag…
  Hela tiden i tron att jag pratar med hitta.se. Han avslutar med att säga: då skall vi bara spela in att du kostnadsfritt vill ha fler sökord och att du fortsätter med grundinförandet. Ok, svarar jag.
  Efter det börjar han snabbt läsa upp överenskommelsen mellan honom och mig och uppmanar mig att svara ja. Jag svarar naturligtvis ja i tron att jag svarar jag till hitta.se. Antagligen säger han hittafirma.se i inspelningen, men jag missar detta…
  Några dagar senare dimper fakturan ner i brevlådan på 7600 kr från hittafirma.se.
  Jag ringer hitta.se och informerar dom om att hittafirma.se utgör sig för att vara dom och dom svarar att jag inte är den första som ringer och berättar detta! Jag bestrider fakturan och polisanmäler den direkt! Polisen informerar mig om att hittafirma.se har flera polisanmälningar på sig!
  Efter detta har det kommit påminnelse och inkassokrav plus att en kvinna från hittafirma.se ringer mig var och varannan dag och säger till mig att jag måste betala!
  Jag har polisanmält på nytt och rådfrågat polisen om vad jag skall göra och det sista jag kommer att göra är att betala! Inte på grund av summan utan på grund av att det bara inte får gå till på det här viset, helt sjukt

  • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

   Det finns tyvärr väldigt många som försöker rida på hitta.se och eniros namn. Tack för att du delade med dig!

  • Shantar

   Såna jävla svin, vill bara vrida om nacken på såna!

 • Bengan

  Märkligt att dessa skojarföretag kan fortsätta ploppa upp. Visst är de ofta luriga och låtsas vara något de inte är och erbjuda något de inte kan leverera men personligen skulle jag aldrig tacka ja till en sådan tjänst om det inte uttryckligen och tydligt står ”Eniro” på bolagets information.

 • Olle Andersson

  0017162266387, vad kan detta komma ifrån?