Varning för Google Mobile PROMO

SMS från Google Mobile PROMO

SMS från Google Mobile PROMO

Nu verkar det som om nummer +4797170073 skickar ut väldigt många sms till oss svenskar. SMS påstår att man vunnit 500 000 pund och allt man behöver göra är att skicka iväg ett e-mail. Går man dock vidare blir man uppringd av ett brittiskt nummer där de vill att du ska sätta in pengar på ett Western Union-konto för att kunna ta del av vinsten.

Jag behöver väl inte säga att detta är bedrägeri som du inte ska delta i. Google har ingen som helst inblandning i detta och ringer man numret så svarar en norrman som inte heller är inblandad, hans nummer har blivit kapat. Så här står det på en kommentar om man söker på vemringde.se efter +4797170073:

Content: CONGRATS YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 500.000.00 GBP IN THE GOOGLE MOBILE PROMO. To claim your prize send: GWIN to: googleclaims@email.com

Har du fått smset? Ta gärna en skärmdump eller ett foto på det också skicka till info@vemringde.se. UPPDATERING: Tack Stefan Malmesjö för bilden på SMSet.

Detta kanske är intressant?

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Varningar and tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Tweets that mention Varning för Google Mobile PROMO | Vemringde.se/blogg -- Topsy.com

 • Winnie heart

  Tack för att du gör ett bra jobb. Finnessen är ju att nå så många som möjligt på så kort tid. Right on the spot. Internet är en farsot för några, se alla spelmissbrukare, mobbare av ungdomar mm. Men det är en helt otroooooooooooolig värld. Wikipedia och hela världen i din hand..

 • Kjellp61

  Jag har också fått ett sådant mail dock från +47 90 03 60 94

 • Guest

  Fick precis ett jag med. Från +436646600501

  CONGRATS: YOUR MOBILE NUMBER HAS WON £500,000 GBP IN THE END OF YEAR GOOGLE MOBILE PROMO. FOR CLAIMS,SEND EMAIL: googlepromo@london.com or CALL: +447824728315

 • Robin Lundstroem

  Fick också idag den 2 november 2011 samma sms som i första inlägget, med samma nummer!