Vad är nytt på vemringde?

I det här inlägget tänkte jag visa några saker som är nytt för vemringde.se 2.0.

Förstasidan

Förstasidan har fått ett helt nytt utseende, det är väl ingen överraskning att jag lånat mycket från Google och deras sparsmakade design. Den gamla förstsidan innehöll allt för mycket text och det blev bara svårt att hitta sökrutan. Det ska förhoppningsvis inte vara någon problem nu längre.

Bli medlem

Nu kan man skapa ett konto på vemringde.se, då får du koll på vad du skrivit och gjort på vemringde.se tidigare och du kan i efterhand ändra på kommentarer eller ta bort rapporter om samtal. Dessutom blir det enklare varje gång du skriver en kommentar eftersom du inte måste ange namn och e-mail när du är inloggad. Om du har Facebook eller Twitter kan du logga in via dem istället. Då behöver du inte komma ihåg ett nytt lösenord.

Bättre resultat

Bekräftad information

Nytt resultat

Sättet som vemringde.se visar resultat har gjort om en hel del till det bättre. I sammanställningen under rubriken ‘Enligt de flesta är detta’ visas nu de tre vanligaste svaren från er besökare istället för bara ett. Om vi dessutom är helt säkra på vem som ringer från ett speciellt nummer så visar vi ”Bekräftad företagsinformation” med kontaktuppgifter till företag. Helt säkra blir vi genom att kontakta företaget eller att ringa upp dem.

Svara på kommentarer

Tidigare har kommentarerna om nummer och företag varit som ett enda stort klotterplank. Alla kommentarer är skrivna var för sig utan koppling till varandra och vill man svara på en kommentar så var enda alternativet att citera och sen svara. Nu funkar kommentarerna mer som ett riktigt diskussionsforum med s.k. trådade svar (de dyker ut direkt under). En annan stor nyhet är att de senaste kommentarerna visas först bortsett från de två som fått flest röster som visas överst.

När du får svar på en kommentar du lämnat så kommer också ett mail till dig och berättar det, så du behöver inte gå in kolla varje dag om det kommit något nytt. Detta förutsätter att du kryssat i att du vill ha mail vid svar.

RSS feeds

Om du vill hålla ett extra vaksamt öga på ett nummer eller företag kan du prenumerera på dess RSS feed. Du hittar dem i högerkolumnen under rubriken Bevaka.

Detta kanske är intressant?

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Nyheter and tagged , . Bookmark the permalink.