Riksorganisationen för utsatta barn (ROFUB), Pool Media i Örebro AB – Varning

Idag ringde det från dolt nummer, det var Riksorganisationen för utsatta barn (ROFUB). För 3000kr skulle jag få en tackannons och vara med att stödja arbetet som ROFUB gör. Bland annat genom föreläsningar för lärare sprida kunskap om missbrukares barn och deras situation. För en gång skull fick jag en känsla av att det faktiskt var något bra som pengarna kunde gå till.

Men, eftersom hon ringde från dolt nummer (vilket man inte får göra) tackade jag nej och bad henne att skicka info per mail. Det kom information men innehållet sa samma sak som webbplatsen. Dessutom fanns ingen som helst information om organisationen; varken adress, organisationsnummer eller bank-/plusgiro. Då blir man också misstänksam.

Jag började med att kolla upp domännamnet, företaget som äger domänen heter ”Ens 2000″, med hjälp av organisationsnumret slog jag upp på allabolag.se att företaget egentligen heter Pool Media ENS Aktiebolag och moderbolaget heter Pool Media i Örebro AB.

Nu börjar det intressanta, det är alltså ett telemarketingbolag som äger domänerna, så är det en organisation man stödjer? Googlar man vidare på Pool Media i Örebro AB så hittar man väldigt mycket intressant. Tidigare har man sålt sponsorskap i Hem och Skola, en bra affär enligt Uppdrag Granskning som berättar att 80%(!) av intäkterna stannade i telemarketingbolaget som dessutom lyckades få avtalet att gälla ända till 2027. Efter avslöjandet verkar det som om Pool Media inte längre säljer Hem och Skola vilket är förståeligt. Istället satsar man på den egna Riksorganisationen för utsatta barn.

IOGT-NTO:s tidning Accent ställde en säljare mot väggen och frågade varför man inte har ett 90-konto. ”Vi har inte 90-konto, vi är berättigade att ha det men vi har lagt upp det på en bolagsform som gör att det är friare insyn i vårt bolag så man kan kolla hur vi arbetar.” Konstigt att man då inte skriver ut någonstans att man är ett företag så att det går att kolla upp företaget.

Det kan säkert vara så att man faktiskt är ute och föreläser, men så länge de inte redogör kontaktuppgifter på webbplatsen, ringer från dolt nummer och låtsas vara en ideell förening får de aldrig mina pengar.

Vad har du för erfarenheter av Hem och Skola, Riksorganisationen för utsatta barn och Pool Media i Örebro AB? Berätta gärna i en kommentar!

Fler artiklar om Pool Media i Örebro AB:

PS. Pool Medias egen webbplats verkar stängd pga omorganisation i företaget. Det skriver Accent den 5 januari 2011. Kollar man deras webbplats är de fortfarande inte klara efter 2 månader, men man fortsätter att sälja.

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Telemarketing, Varningar and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Tweets that mention Riksorganisationen för utsatta barn (ROFUB), Pool Media i Örebro AB – Varning | Vemringde.se/blogg -- Topsy.com

 • Jannez A

  Pool Media AB har bytt företagsnamn på företaget som skickar fakturor och fakturorna kommer nu från det nya företagsnamnet:

  ROFUB Medlemstjänst AB

  Telefon: 020-0210800
  Adress
  Box 9015
  700 09 ÖREBRO

  Ny VD är Nicklas Magnusson tidigare anställd i företaget som telefonförsäljare.

  • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

   Intressant! När de ringde tillbaka till mig sa de på frågan om Pool Media AB driver ROFUB att ett behandlingscenter tagit över det. Ren lögn alltså! Har du blivit drabbad Janne? Kontakta mig gärna på info@vemringde.se i så fall.

 • Jannez A

  Pool Media AB är snart klar med sin ”nya nisch ” när det gäller omorganisationen.
  Nedan kan ni se vilka nya namn dom bytt till på en del bolag, allt för att förvilla och lura er.
  Pool Media i Örebro AB Örebro
  Org.nummer: 556285-5626
  Verksamhet: Callcenterverksamhet
  Pool Media ENS Aktiebolag Örebro
  Org.nummer: 556437-5896
  Verksamhet: Callcenterverksamhet
  Pool Media Holding AB Örebro
  Org.nummer: 556820-6840
  Verksamhet: Holdingverksamhet i finansiella koncerner
  Spons Ringen i Örebro AB Örebro
  Org.nummer: 556437-5904
  Verksamhet: Reklam, PR, Mediebyrå & Annonsförsälj.
  Svenska Affärskoncept AB Örebro
  Org.nummer: 556820-6873
  Verksamhet: Verksamheter som utövas av huvudkontor
  Ideella föreningen Småföretagarnas Riksförbund medfirma Småföretagarnas Riksförbund Sverige Höganäs
  Org.nummer: 802428-5820
  Verksamhet: Intressebev. Branschorg.
  SFM Medlemstjänst AB Örebro
  Org.nummer: 556820-0926
  Verksamhet: Callcenterverksamhet
  Prestiga AB Örebro
  Org.nummer: 556419-0352
  Verksamhet: Callcenterverksamhet

  • Ante Dahl

   En ny bluff av Pool Media AB

   Viktig Medlemsinformation – varning för förväxling!

   Många medlemmar i FöretagarFörbundet har kontaktat vårt kansli och undrat om vi ändrat namn. Anledningen är att de kontaktats av en förening som heter Småföretagarnas Riksförbund och som startats av telemarketingföretaget Pool Medias ägare med flera. Pool Media har tidigare anlitats av FöretagarFörbundet, men vid årskiftet 2009/2010 bytte vi leverantör till Vendator.

   FöretagarFörbundet har inte ändrat namn.

   Vi vill varna våra medlemmar för att inte göra någon förväxling med andra föreningar. Kontrollera namn, logga, bankgiro 5630-6954 och postgiro 163 24 09-7 m.m. så att det verkligen är FöretagarFörbundet som ni fortsatt är medlemmar i och stödjer.

   Vårt arbete med att förbättra för Sveriges småföretagare fortsätter precis på samma framgångsrika sätt som förut. Vi är idag Sveriges största organisation för landets minsta företag och vi är en viktig röst i debatten.

 • Erik

  Nu har ROFUB ändrat namn till ”Våga börja prata” och har blivit ett projekt istället. Inte bara oseriöst, utan riktigt vidrigt.

  • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

   Just det! Det var det som sas på det sista samtalet när jag ifrågasatte Pool Media. Verksamheten kommer att övergå i Dahl&Dahls regi och heta ”Våga Börja Prata”. Frågan är bara varför man säger det först när man blivit påkommen.

  • Helge Andersson

   Passande namn på Pool Media:s kampanj. Hoppas dom lever upp till det:!

 • Ante Dahl

  Pool Media AB har börjat sålt Kompiskalendern.

 • Ewiwa

  Pool Media släpper Hem o Skola och startar egen anti-rök kampanj: Var smart – säg nej till rökning”.

  http://www.accentmagasin.se/2011/04/pool-media-satsar-pa-antirok-utan-hem-och-skola/

  De ger sig aldrig…

  • ewiwa

   …och de fortsätter helt enkelt med kampanjen Nolltolerans mot mobbning utan Hem o Skola – vilket väl ytterligare bevisar att det är Pool Medias kampanjer där organisationer och andra aktörer bara är med för att skapa legitimitet. Nu är det privata konsultföretaget Dahl & Dahl som är täckmantel istället.

   http://www.accentmagasin.se/2011/05/pool-media-fortsatter-lura-foretag/

 • Gosta A

  Uppdrag Granskning tar upp Pool Media AB imorgon onsdag kl 20.00 dom har tydligen hittat något nytt att sälja istället för Hem och Skola.

  • Ewiwa

   Det är Kompiskalendern/Friends. Kopplingen till Friends verkar ha tagit slut fort tack vare uppmärksamheten från Uppdrag Granskning: http://www.friends.se/?id=7561

   • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

    Tack, jag har skickat ut det på vår Facebooksida.

 • Lena

  Väldigt oseriöst företag som skickar bluffakturor. Är oerhört sur på att jag gick på det här.

 • Nat

  Är inbokat på en arbetsintervju hos Svenska Affärskoncept AB imorgon. Googlade lite på företaget och hamnade här… Känns inte som ett företag man vill jobba för..

  • Sara Rr

   Jag gick på samma nit!

 • Erik gustafsson

  Poole Media AB är idag förbrukat där inkråmet är överfört i bolaget Svenska Affärsconcept AB som kör vidare på samma sätt, dvs
  bluffakturor, internetreklam & konsulttjänster. Varning!

 • Frida

  Dom är pågång fortfarande och använder ibland dolt nr när dom ringer! Mailade ett,tydligt nej till dom idag , hoppas dom slutar terra nu!

 • Björn

  Nu är dom igång igen med en ny bluff. Nu kallar dom sig Svensk Kommunikation, samma ägare och sitter i samma lokaler i Örebro, denna gång säljer man sponsorskap mot mobbing