Uppdaterad: Hittaföretag.se eller Hittafirma och Google-annonser

Uppdatering: Svensk Handel har den 15 okt 2010 lagt in företaget ”Hittafirma Reklam & Marknadsföring” på sin varningslista. Hittafirma Reklam & Marknadsföring startades så sent som 12 aug i år och ska enligt sin verksamhetsbeskrivning:

Utveckla, samt producera sponsrad information mot önskad kundgrupp. Genom callcenterverksamhet erbjuda mediarådgivning, offerthantering inom den egna marknadsportföljen även utföra marknadsoch media undersökningar.

Företaget finns i Malmö vilket stämmer överens med flera av kommentarerna som påpekar att säljaren pratade på stressad och otydlig skånska.


Det har den senaste tiden det kommit in ett flertal kommentarer om att någon försöker sälja Google-annonser, eller snarare ”förnya det avtal” man har om Google-annonser. Tidigare har dessa annonser varit gratis(!) men de ska alltså börja kosta pengar från och med nu.

Detta är naturligtvis bedrägeri och som oftast när det handlar om bedrägeri är personen i andra änden ganska otrevlig när han eller hon inte får något sålt. Nicklas citerar:

”Jag ska se till att du inte finns på Google om en vecka. Du ska få se.” och lade sedan på luren.

Telefonnumren som ringer dessa samtal verkar komma från samma avsändare. De börjar alla på 07008007. De flesta nummer innehåller ganska knapphändig information men på nummer 07008007110700800715 och 0700800753 hittar vi hittaföretag.se igen. Andra namn som nämns är ”se media” eller ”företagkatalogen”. Hittaföretag påstår själva att man har samarbete med Google, men nu verkar det som om de skippat att presentera sig som hittaföretag.se. Kanske på grund av uppmärksamheten man fått tidigare.

Återigen kan jag bara rekommendera att man inte köper något på telefon så länge man är 100% säker på vem man avtalar med.

Vad har du för erfarenheter av dessa annonssäljare?

Detta kanske är intressant?

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Varningar and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
 • http://twitter.com/kimmobj Kimmo Björnsson

  Har också pratat med Hittaföretag som nämnde ”samarbete med google”. Jag provocerade dom och frågade hur det kan gå till då ingen har sådana samarbeten, som ni säger så blev personen mer och mer irriterad. Det var riktigt underhållande att provocera dom, men sjukt att dom inte åker in i fängelse, bedrägare.

 • Cherfull56

  Skönt att se svart på vitt att det är bedrägeri.
  De har terroriserat min sambo i flera månader.

 • Mats

  Vår förening har också blivit kontaktad av se media. Han ville sälja ett paket som kostade 6000 kr. Detta skulle vi haft tidigare. När jag sa nej och påstod att han höll på med lögner blev han hotfull och skulle allt se till så vår hemsida blev svart omg för den makten hade de på internet. Jag hotade att anmäla honom, och han la då på direkt.

  • http://twitter.com/Vemringde Vemringde.se

   Det är så de gör, hotar (med tomma hot) och blir enormt otrevliga. Inget företag man bör göra affärer. Tack för att du delar med dig!

 • Pingback: Superhitta.se – ny webbkatalog som åker snålskjuts på hitta.se | Vemringde.se/blogg

 • Kjell Elster

  De lever fortfarande. Min hustru fick just ett samtal efter samma mönster, som slutade med ett ”Vi ses i rätten”.

 • Camilla

  Fick faktura från Hittafirma.
  På baksidan hänvisar de till ett inspelat samtal där beställning gjorts.
  Företaget finns inte kvar, någon beställing finns inte heller, men jag blir väldrigt irriterad över detta förfarande.
  Ärendet är polisanmält och fakturan är bestriden.
  Var noga med att inte skriva dit er egen namnteckning, den kan lätt förfalskas i händer på sådana här personer.