Hej Världen!

Carl-Fredrik Herö

Jag som driver vemringde.se heter Carl-Fredrik Herö och jobbar till vardags med webbprogrammering i mitt företag KPS Discjockeytjänst (fokus på verksamheten har flyttats lite de senaste åren). Jag skapar oftast webbplatser i WordPress och Joomla! åt mindre företag och ibland sköter jag även de löpande uppdateringarna.

Jag startade vemringde.se för cirka 2 år sen, då hade jag tidigare upptäckt den amerikanska webbplatsen whocalled.us och tänkt att vi i Sverige också behöver något liknande. Som egenföretagare får man mängder med samtal om mer eller mindre seriösa erbjudanden och det blir ganska tröttsamt i längden. Droppen var ändå att min farmor fick flera så kallade ”tysta samtal”, det vill säga, man hör bara ett klick när man svarar. Eftersom telefonnumret inte gick att spåra via Eniro var hon rädd att det kunde vara inbrottstjuvar som testade om man var hemma. Det blev min språngbräda och några veckor senare föddes vemringde.se. På bara ett par månader växte webbplatsen enormt, långt över min förväntan, det kom e-mail och kommentarer som tackade för en fantastisk tjänst och jag insåg ganska snart att det var en tjänst väldigt många hade användning av. Sen dess har vemringde.se fått ett eget API som bland annat resulterat i appar till iPhone, Android och en kontakt till ”vanliga” telefoners telefonbok.

Nu lanserar jag en helt ny version av vemringde.se. Jag har gjort den enklare, bättre och snabbare. Du har som besökare bättre kontroll på det du skriver (särskilt om du har en inloggning), kan svara på kommentarer och få meddelande när det kommer ny information om ett nummer. Dessutom introduceras något som jag kallar bekräftad företagsinformation, när vi vet säkert vem som ringer från ett nummer visar vi mer information om det företaget direkt på sidan. Där vi inte vet säkert visas som vanligt en sammanställning av vad de flesta av besökarna har angett.

Den här bloggen är också nytt för vemringde.se version 2. Till viss del använder jag Facebook och Twitter för att nå ut budskap om blufföretag och andra ämnen som rör telemarketing. Men de räcker inte alltid till, här kommer du därför att hitta lite längre inlägg om händelser relaterade till vemringde.se och företag som på ett eller annat sätt behöver uppmärksammas.

Har du förslag på något som jag bör skriva? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till info@vemringde.se.

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Annat. Bookmark the permalink.