Allmänna villkor

Senast ändrad: 26 augusti 2010

Ditt besök på denna webbplats och samtliga webbplatser som ligger på domänen vemringde.se står under nedanstående villkor.

Om Vemringde.se

Vemringde.se är en webbplats som listar telefonnummer rapporterade av besökarna, vanligvis finns dessa telefonnummer inte på traditionella katalogtjänster som Eniro.se och hitta.se.

Denna integritetspolicy finns länkad längst ned på alla webbplatser under domänen vemringde.se. Observera att villkoren i integritetspolicyn kan komma att ändras utan föregående avisering. Du bör därför läsa igenom dessa villkor med jämna mellanrum.

Om Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003 skall alla besökare på webbplatser som använder cookies informeras om detta. Besökaren skall även ges möjlighet att förhindra att cookies lagras på datorn.

En cookie är en datafil som lagras i din dator. Cookien innehåller ingen personinformation utan används för att göra det lättare för dig att använda våra sidor och för vårt annonssystem.

Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Det kan dock innebära att viss funktionalitet fungerar sämre, eller inte alls på vemringde.se

Tredjeparts cookies

Annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av. Om du vill ha mer information om detta och hur du kan förhindra att denna information används av dessa företag klickar du här.

  • Med hjälp av DoubleClicks DART-cookie kan Google och dess partners visa annonser baserat på användares besök på dina och/eller andra webbplatser på Internet.
  • Användare kan välja bort DART-cookien genom att besöka sekretesspolicyn för Googles annonsnätverk och innehållsnätverk.

Copyright och Varumärken

Informationen på Vemringde.se är skyddad under Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 2.5 licens (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/se/ och http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/se/legalcode) vilket betyder att du får använda, dela och bearbeta i icke-kommerciella syften. Om så sker måste resultatet distribueras under samma licens och med en källhänvisning och länk till vemringde.se.

Varumärket Vemringde.se står under samma licens.

Användargenererat Innehåll och Nätetikett

Med användargenererat innehåll avses allt sådant innehåll som webbplatsens besökare skapar eller laddar upp till webbplatsen. Dvs. allt innehåll som ej är skapat av Carl-Fredrik Herö i egenskap av representant för Vemringde.se. Exempelvis är kommentarer och rapporterade samtal användargenererat innehåll.

När du rapporterar samtal och skriver kommentarer på Vemringde.se medverkar du som privatperson direkt med innehåll som du själv ansvarar för och som du som användare av webbplatsen kan ställas till svars för.

Användargenererat innehåll får under inga omständigheter innehålla:

  • Hets mot folkgrupp eller annat innehåll av rasistisk eller stötande karaktär.
  • Kränkande uppgifter såsom förtal eller förolämpning, hot, personliga påhopp eller stötande uppgifter.
  • Uppmaning till brottslig handling eller hämnd.
  • Olaga våldsskildring, pornografi eller barnpornografi.
  • Uppgifter som utgör upphovsrättsintrång.
  • Spridning av datavirus och massutskick, s.k. spam.
  • Programkod som kan vara skadlig och påverka webbplatsens funktionalitet på något sätt.
  • Erbjudanden om sexuella tjänster, enkäter, egna tävlingar, direktreklam, massutskick, privata annonser eller liknande.
  • Känsliga personuppgifter

Är du som användare av Vemringde.se det minsta tveksam kring innebörden av ovan, vänligen avstå från att bidra med innehåll.

Återgivande på denna sajt sker med journalistiska ändamål i enlighet med SFS 1998:204 (PuL). Syftet är att informera, utöva kritik och väcka debatt.

Vemringde.se har rätt, men inte skyldighet, att omedelbart, helt eller delvis, avlägsna eller inte vidarebefordra användargenererat innehåll som strider helt eller delvis mot dessa villkor. För det fall sådant missbruk ändå skulle uppkomma äger Vemringde.se rätt att vidtaga de åtgärder som är nödvändiga för att förhindra missbruket. Sådana åtgärder kan bl.a. innefatta att stänga av eller vidtaga begränsningar för dig som användare eller medlem. Vid mer allvarliga överträdelser kan även rättsliga åtgärder komma att aktualiseras, vilket Vemringde.se – om så är möjligt – i sådana fall meddelar att man har för avsikt att vidtaga sådana åtgärder.

Medlemsuppgifter vid registrering

I de fall funktionalitet på Vemringde.se förutsätter registrering, är det av största vikt att du ej lämnar ut ditt användarnamn och lösenord till obehörig samt vid alla tillfällen kontrollerar så att obehörig ej kan använda sig av de uppgifter du angivit i din registrering i syfte att utge sig för att vara du. Detta eftersom du som användare är personligt ansvarig för allt som skrivs från den registrering du skapar. Glöm därför inte att logga ut när du lämnar datorn och var aktsam om du exempelvis använder autoinloggning. Vemringde.se förbehåller sig rätten att neka till samt att ta bort olämpliga och stötande användarnamn.

Personuppgifter

Vemringde.se följer alla de lagar och regler, inklusive personuppgiftslagen (1998:204) (PUL), som finns för att skydda privatpersoners integritet. Genom att du registrerar dig på Vemringde.se, ger du samtidigt ditt samtycke härtill, att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet under denna rubrik.

Vemringde.ses medlemsregister med personuppgifter, inhämtade från webbplatserna eller på annat sätt, är konfidentiella. Den information du som användare av webbplatserna gett oss, såsom kontaktuppgifter och övriga personuppgifter, kommer inte att användas på annat sätt än för att ge dig tillgång till information och tjänster från Vemringde.se. Dina uppgifter kommer inte att vidarebefordras till tredje part.

Borttagande av medlemsuppgifter

Som registrerad användare av Vemringde.se kan du när som helst återkalla lämnat samtycke. Du kan göra detta genom att kontakta oss på följande e-postadressinfo@vemringde.se ifall du vill att dina personuppgifter skall tas bort.

Ansvarsfriskrivning

Vemringde.se kan inte göras ansvariga för skador som direkt eller indirekt eventuellt orsakas av att du som användare använder våra tjänster. Vemringde.se lämnar inga garantier gällande tillgänglighet eller funktion. Vi lämnar heller inga garantier på riktigheten eller tillförlitligheten i den användargenererade informationen. Användaren bör ha ett kritiskt förhållningssätt till informationen på Vemringde.se

Vemringde.se kan inte göras ansvariga för lagligheten i innehållet på de webbsidor vi länkar till från våra webbplatser. Vi kan heller inte garantera att publicerade länkar fungerar. Vemringde.se kan ej heller göras ansvariga för någon slags förlust som är relaterad till din användning av webbplatsen. Denna ansvarsfriskrivning omfattar såväl direkta som indirekta förluster och inkluderar förluster som orsakas av driftstörningar, att webbplatserna ej är tillgängliga och liknande. Vemringde.se fråntar sig ansvaret för medlemsregistret i händelse av; sabotage/dataintrång eller annan yttre påverkan som ligger utanför vår kontroll eller händelse som är att betrakta som force majeure. Vemringde.se vänder sig till den svenska marknaden och skall följaktligen bedömas enligt svensk lag. De eventuella användare utanför Sveriges gräns är själva ansvariga för att de regler, lagar och förordningar som finns där för var tid efterföljs.


Innehållet i denna Integritetspolicy baseras bland annat på Integritetspolicys från: