118100 köper ”kundregister” av Gul123

Gul123.se har sin sida igång bara så att 118100 kan sälja sina egna tjänster.

Svensk företagsförening fick den 21 oktober reda på att 118100.se har köpt upp bluffkatalogen Gul123.ses kundregister. I dealen har man kommit överens om att 118100.se får ringa Gul123s kunder för att erbjuda sin tjänster istället.

I säljsamtalet berättar 118100 att Gul123 är en bluffkatalog och att man ringer dem för att hjälpa dem bli av med höga framtida kostnader eftersom man kommer att tvingas betala för en 5årsperiod på totalt 11 000kr om man inte tar 118100s erbjudande.

Detta är inte sant, Gul123 har gått i konkurs och kommer inte att förnya några avtal. Alla som har tecknat ett avtal hos Gul123 har dessutom redan betalat hela 5årsperioden, så det avtalet är redan avklarat. Gul123 kommer dock att hålla sin sida igång tills alla har kontaktats, skulle man inte gjort det skulle den som bli uppringd direkt se att det inte finns någon anledning att ”byta”.

118100 har struntat i att berätta att Gul123 har gått i konkurs vilket man enligt köpeavtalet är tvungna till. Istället har man försökt att måla upp det som att det enda sättet att slippa betala de 11 000kr är att teckna ett avtal med 118100, vilket alltså är ren lögn.

Vemringde.ses Androidapp använder 118100.ses register för att slå upp nummer som inte går till telefonförsäljare, 118100 är en av de få katalogtjänster som jag trodde var seriösa och legitima men det verkar som om jag får tänka om. Kanske är dags att se sig om efter andra leverantörer.

Läs hela artikeln från Svensk företagsförening för en mer ingående beskrivning av säljmomentet.

Har du blivit uppringd av 118100.se som försökt skrämma dig till att teckna avtal hos dem med anledning av Gul123? Berätta gärna i kommentarerna.

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Telemarketing, Varningar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.
 • Görgen Olsson

  Konstigt att 118100 riskerar sitt goda rykte. De har ju betalat mycket stora pengar för sina annonskampanjer. Jag blev idag kontaktad av en säljare från 118100.som försökte lura mig exakt på det sätt som beskrevs i artikeln. Jag bad honom återkomma och lät honom skicka ett mejl:
  Tjena Görgen!
   
  Anledningen till att jag kontaktade dig var för att du sen tidigare har varit i kontakt med ett företag som numera heter Gul123.
  Det kan hända att de under den tiden ni hade kontakt kallade sig något annat, exempelvis Gulan, Gulex, Gulansidan, Gulsverige eller Gul.se.
  Hursomhelst är det samma företag och de är nu klassade som ett bluff-företag.
  Om du googlar Gul123 så kommer du hitta flera varningar och länkar till olika sajter som varnar om detta företag.
  Som jag påpekade i telefon så kan dem ha skickat fakturor från företagen ”JL Finans” eller ”Profina”, på fakturan
  skall det troligvis stå ”Gul.se”.
   
  Du finns med i deras kundbas och har ett 5-års kontrakt som är mellan 2009-02-17 fram till 2014-02-17.
  Vi vill självklart hjälpa dig att häva detta, det innebär att du istället flyttar den annons som Gul123 lovade dig till oss istället.
  Givetvis står vi för den administrativa biten. Vi kommer att tilldela dig en toppannons på våran sajt, precis som jag sa när vi talade via telefon. 
  Det innebär att de som söker efter din verksamhet kommer finna dig direkt som en av toppföretagen inom din bransch. Om inte
  så kan detta fortfarande ge väldigt proffsig ”touch” till ditt företag och det skulle bli enklare för dina befintliga kunder att nå dig. 
   
  Det här känns som det mest logiska för dig att göra Görgen, istället för att vara kvar hos bluff-företaget som du tyvärr hamnat hos.
  Vi ser allvarligt på dessa små oseriösa aktörer som förstår branschen för oss större företag som faktiskt värnar om våra kunder.
  Sammanfattningsvis erbjuder vi dig en hjälpande hand ut ur Gul123 som är ett bluff-företag och ger förtroendet till mig och 118 100
  som är ett av Sveriges största sökmotorer.
   
  Våran tjänst kostar vanligtvis 5295:-, men p.g.a. din situation med Gul123 och att vi vill värva dig som kund
  så snart som möjligt får du en rabatt och det kommer kosta dig endast 2995:- att annonsera hos oss.
  Då kommer du ha den högsta placeringen inom din bransch, samt en ort där du vill nå ut till dina potentiella kunderi ett helt år,
  samt loggotyp eller bild på ditt företag, email adress, nummer och företagets adress. 
  Det är ingen bindningstid, alltså bara en engångsavgift du betalar
  och efter 11 månader kommer jag att personligen ringa upp dig och se så att allt är som det ska.
  Om du inte vill vara kvar hos 118100 så låter vi helt enkelt affären rinna ut i sanden.
  Vi kommer kontakta dig och be om ditt godkännande innan vi går in på vårat andra år som samarbetspartners.
  Det är så vi ser på det här på 118100, ett samarbete två företag emellan.
   
  Jag hoppas du tar dig tid att fundera över det här Görgen, och jag önskar dig en fortsatt trevlig dag!

  • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

   Tack för din kommentar, det bekräftar bara hur de håller på. Mycket störande.

   • Micke

    varför svarar du inte på esois inlägg carl-fredrik?

 • Esoi

  skev artikel bara synd att Görgen vinklar detta till nackdel för 118100.

  • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

   På vilket sätt anser du att artikeln är skev?

   • Esoi

    Jag fick med samtal från 118100 men då sa han att
    de skulle upphöra Gul123 och att erbjudandet på 2995.-
    var ett välkomserbjudande och att man hamnade högst upp på valt ord. Det är ju fan superbilligt , då jag först tackade nej men kollade med eniro samt hitta.se så återkom kom jag till han, och tog det. Inte hittar du något billigare och bättre erbjudande någonannanstans Carl-Fredrik.

    dessutom varför skulle 118100 ljuga för dig.?

    Samt att man kan alltid tacka NEJ.

    dessutom så kolla på Gul123.se där står det ju att 118100 har rättigheter att ragga över kunder till sig via blufföretaget.

    Personligen tycker jag detta är bra då istort sett alla som nappade på ‘guls erbjudande förmodligen ville synas och få kunder. Och nu kan man få det via 118100 för ett bra pris.

    Hur kan detta vara fel?

    därför tycker jag du målar upp det skevt. att du inte tar upp allt.

    • http://carl-fredrik.net Carl-Fredrik Herö

     1. Huruvida deras erbjudande är billigt eller inte har ingenting med artikeln att göra öht. Artikeln handlar om att 118100 ljuger i sina samtal om att man riskerar ytterliggare kostnader som aldrig kommer realiseras, tomma hot med andra ord.

     2. Det är väl uppenbart att man ljuger för att lura över fler kunder? Om man presenteras med två alternativ, 11000kr eller 3000kr blir naturligtvis valet 3000kr. Men om alternativet är 0kr eller 3000kr är det absolut inte lika självklart.

     3. Så som 118100 presenterar verkar det inte som om man kan säga nej. Läs artikeln!

     4. ”118100 har struntat i att berätta att Gul123 har gått i konkurs vilket man enligt köpeavtalet är tvungna till.”

     5. Det är verkligen inte säkert att alla som ”nappade” på Gul123s erbjudande ville det. De ringde mig och påstod att de bara skulle uppdatera uppgifterna. Klassiskt skojarknep. Många av deras ”kunder” lurades in mot deras vilja.

     Sluta trolla nu.

     • http://www.facebook.com/tobias.henricsson Tobias Henricsson

      Jag har precis polisanmält 118100 efter ett likadant blufförsök mot mig. Ska bli intressant att se vad som händer.

      Jag anser att det hela är en av de tydligaste bluffar jag sett.

 • Ardenner

  Jag har precis blivit uppringd av 118100, tillvägagångssättet exakt som på denna sida http://svenskforetagsforening.se/2011/10/118100-se-gul-sverige-ab-118-100-gul123-se/ Givetvis gick jag på det så det är väl bara att betala och se glad ut förmodar jag.

 • KimH

  Om man letar efter en yrkesgrupp, tex rörmokare, vem fan går in på 118100 och söker på rörmokare, lika lite som man besökte Gul 123. Folk använder sig av Google eller liknade. Visst om man vill komma i kontakt med en specifik person/företag då kan det hända att man använder sig av 118100 och för den tjänsten behöver man inte betala för. 

 • Anneli

  Blev idag uppringd av 118100 där de förklarade precis som beskrivet ovan. Att jag var tvungen att betala för att komma ur registret, tyvärr var mitt företag registrerat på mitt födelsenummer då jag blev mer personligt drabbad. Jag skulle sätta in 2990 kronor på deras konto för att bryta avtalet. Han ursäktade sig med att det inte var meningen att göra mig ledsen och arg men det var det enda möjliga. Gul123 är ett bluff företag som man har blivit lurad av att bli med i ett register som man inte kan ta sig ur utan att betala.Jag sa att jag inte är ett dugg ledsen, jag är skitförbannad på dig som ringer mig från 110118 som är ett ännu större bluff företag som försöker utnyttja och lura människor till det här. Finns det ett avtal någon stans som säger att jag skrivit på eller någon inspelad fil så vill jag se detta, upp till bevis. Ring mig aldrig mer, han skulle inte återkomma sa han igen från 118100 men gul123 kommer säkert höra av sig sa han. Skönt att läsa att de gått i konkurs.29/12/2011 Anneli

  • Anneli

   menar såklart 118100, skrev lite för fort. Fortfarande irriterad på aset. Numret de ringde ifrån var 0317581861 om det kan vara av intresse. Kan också meddela att jag sa att firman är nerlagd pga utlandsflytt så jag skulle alltså inte ha någon annons kvar alls, bara att de inte skulle höra av sig skulle kosta 2995kr.

 • frida

  Helvete med Gul 123 och snabbsök med deras bluff fakturer!! Vad skönt att den har gått konkurs!!!